Welk vervoer moet ik regelen bij een verhuizing?

Hoe leuk de aankoop van een nieuw huis ook is, verhuizen blijft een stressvolle tijd. Je wilt zo snel mogelijk klaar zijn met het vervoeren van alle meubels zodat je kan intrekken in je nieuwe huis. Om de verhuizing zo soepel en snel te laten verlopen is het belangrijk dat je een verhuiswagen huurt die het beste bij jouw benodigdheden past. Kun je bijvoorbeeld beter een grote verhuiswagen of een verhuisbus huren

Voordelen van een verhuisbus huren

Allereerst is het grootste voordeel van een verhuisbus dat je zelf het vervoermiddel kan besturen. Voor grote verhuiswagens is het vaak nodig om te beschikken over Rijbewijs C en kan het dus nodig zijn om een externe chauffeur in te schakelen. Bovendien zijn verhuisbussen een stuk kleiner, waardoor je zo meer controle over het voertuig krijgt en meubels op een zorgvuldige manier kan vervoeren en dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt realiseren.

Met name voor kleinere huizen is een verhuisbus huren een goed idee. Door enkel de bus te regelen kun je geld besparen op een verhuisbedrijf en regel je het gewoon allemaal lekker zelf. Het enige nadeel aan een verhuisbus is dat je waarschijnlijk vaker heen en weer moet rijden vergeleken met een grote verhuiswagen. Dit zal niet zo’n groot probleem zijn voor kleinere gezinnen, maar als je een groot huis hebt gekocht is het misschien een beter idee om te kiezen voor een verhuiswagen. Dit maakt het vervoeren van grotere spullen een stuk makkelijker, al zou je dus wel rekening moeten houden met een eventuele chauffeur. 

Hoeveel kost een verhuisbus? 

In principe kun je voor een goedkope prijs een verhuisbus huren. De precieze prijs ligt aan jouw benodigdheden. Zo wordt het bedrag bepaalt door de aantal kilometers die de verhuisbus zal moeten afleggen en de huurperiode die je hebt afgesproken. Huren in het weekend is bijvoorbeeld iets duurder dan doordeweeks. Bovendien zul je voor een veilige vervoering ook wat materiaal moeten aanschaffen, zoals spanbanden en een steekwagen. Vaak zitten deze spullen al inbegrepen bij de verhuring. 

Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat het vervoeren van je spullen een stuk duurder zal zijn als je alles in je auto zal vervoeren. Doordat je veel minder ruimte hebt zul je vaker heen en weer moeten rijden, wat veel benzinekosten zal opleveren. Ook zal je door de zware belasting langzamer rijden, waardoor het extra veel tijd zal kosten voor alle spullen eindelijk in je nieuwe huis staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *