Wat is een goede dashcam voor mijn auto?

dashcam spiegel

In dit artikel gaat over dashcams. Waar plaats je die en wat de beste oplossing daarvoor? Maar eerst, wat is een dashcam en waar dient die voor?

Wat is een dashcam en diens functie

Een dashcam is een videocamera die je in je auto aanbrengt. Het gaat bij een dashcam in de eerste plaats om vast te leggen wat er voor de auto gebeurt. Dan kan je in het geval van een aanrijding die beelden aan de politie laten zien. Dat is nuttig als er onduidelijkheid is over de schuldvraag. Er is een aantal manieren waarop een dashcam in een auto kan worden geplaatst. Daar zullen we in de volgende paragraaf op ingaan. We kunnen in dit artikel niet ingaan op andere functionaliteiten van dashcams.

dashcam spiegel

Plaatsing van een dashcam

Voor de plaatsing van een dashcam op het dashboard of aan de voorruit maken dashcams gebruik van een zuignap of een sticker. Een zuignap is de keuze als je de dashcam uit de auto wilt kunnen halen, bijvoorbeeld om die in een andere auto te gebruiken. Voor het vastplakken van dashcam verwijder je de folielaag van de sticker en vervolgens druk je de dashcam op zijn plek vast. Waar je deze dashcam plaatst, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Op het dashboard is de kans op beschadiging groter, want je gebruikt die ook voor andere doeleinden. Op de voorruit neemt een dashcam een deel van het zicht weg. Je hebt tamelijk grote apparaten. De genoemde posities hebben als nadeel dat ze opvallen. Daardoor neemt de kans op diefstal toe. Om de genoemde nadelen weg te nemen, is er de dashcam spiegel. Zo’n dashcam klem je op de aanwezige binnenspiegel en vervangt die. Naast de normale functie van het naar achteren kunnen kijken, kan zo’n dashcam je in de spiegel opgenomen of realtime videobeelden tonen. De bediening is met virtuele of fysieke knoppen. Qua plaatsing is de dashcam spiegel de beste oplossing, maar ze zijn doorgaans duurder en moeten natuurlijk de gewenste functionaliteit bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *