Waarom niet rijden met barst in voorruit?

Wanneer u regelmatig met uw auto op de openbare weg bent terug te vinden zult u ongetwijfeld al ondervonden hebben dat er op verschillende manieren schade aan uw auto kan ontstaan. De positie van de voorruit in de auto zorgt er voor dat het bijzonder vatbaar is voor ruitschade door bijvoorbeeld steenslag, een vogel of vandalisme. Betekent dit dat u het rijden met barst in voorruit maar beter onder de knie kunt krijgen? Absoluut niet. Wij bieden u namelijk een voordelige en bovendien efficiënte oplossing aan voor een barst in de voorruit van uw auto.

Gelaagd glas

Het verbaasd heel veel mensen dat een voorruit zo vatbaar kan zijn voor schade. Dit is in het bijzonder het geval omdat de voorruit vaak de enige ruit van een auto is die is gemaakt van gelaagd glas. Dit betekent dat het glas dat wordt gebruikt bestaat uit meerdere glaslagen waar tussenin een zogenaamde PVB-folie is terug te vinden. Dit folie is aan beide zijden voorzien van een klevende functie wat er voor zorgt dat het glas bij breuk netjes bij elkaar wordt gehouden. Bovendien krijgt gelaagd glas tijdens het productieproces een extra sterkte met zich mee waardoor ze de veiligheid van de inzittenden extra weet te garanderen.

Hoe ontstaat schade aan de voorruit van een auto?

Autoruitschade aan de voorruit van een auto kan op zeer veel verschillende manieren ontstaan. Het vervelende is dat u er als bestuurder veelal niets aan kunt doen. Enkele vaak voorkomende oorzaken van een barst in de voorruit van een auto zijn:

  • Een opspattend steentje dat met grote snelheid in de voorruit vliegt.
  • Een vogel of zwaan die met hoge snelheid tegen de voorruit aan smakt.
  • Vandalisme.

Indien één van de bovenstaande situaties zich voordoet bent u veelal genoodzaakt om even door te rijden met een barst in de voorruit. Dat is vervelend. Niet alleen zorgt dit er namelijk voor dat de uitstraling van uw auto negatief wordt beïnvloed, daarnaast is het ook nog eens zo dat dit bepaalde risico’s met zich meebrengt. Is de barst bijvoorbeeld in het gezichtsveld van de bestuurder gelegen? Dan kan deze er zomaar voor zorgen dat het zicht op de weg wordt beperkt. Het gevolg daarvan is dat er zich gevaarlijke situaties voor kunnen doen waar u niet efficiënt genoeg op kunt anticiperen. Tijdig een barst in de voorruit laten herstellen is dan ook absoluut aan te raden.

Voordelige oplossing voor een beschadigde voorruit

Veel mensen die met een barst in de voorruit van hun auto worden geconfronteerd schrikken hier behoorlijk van. Niet alleen is rijden met barst in de voorruit geen pretje, daarnaast denkt men vaak ook gelijk aan de financiële gevolgen van dergelijke schade. Met deze gevolgen kan het gelukkig veel beter meevallen dan u waarschijnlijk op het eerste zicht heeft gedacht. U hoeft er namelijk helemaal niet voor te kiezen om genoegen te nemen met een zeer dure originele voorruit. Wist u dat er ook een mogelijkheid bestaat om over te gaan tot het kopen van een after market exemplaar? Een after market voorruit is even kwalitatief als een originele voorruit, maar beschikt niet over een merklogo. Net het ontbreken van dit merklogo zorgt er voor dat deze autoruiten door iedereen mogen worden verkocht en dat drukt de kostprijs aanzienlijk. Zelfs in vergelijking met een tweedehandse, originele voorruit is een after market exemplaar nog voordeliger!

Laat uw autoruit herstellen voor het te laat is!

Rijden met barst in de voorruit, daar zit echt helemaal niemand op te wachten. Bovenstaande heeft gelukkig duidelijk gemaakt dat een autoruit repareren bij ruitschade helemaal niet zo duur hoeft te zijn als u misschien in eerste instantie wel had verwacht. Door een after market voorruit te kopen en deze te laten vervangen door een FOCWA-gecertificeerde monteur zult u niet alleen snel en veilig terug de weg op kunnen, daarnaast gebeurt dat ook nog eens tegen de scherpst mogelijke prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *