Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat met een fietsendrager

vakantie

Fietsen is volkssport nummer één voor ons Nederlanders en waarom zou je de fiets dan ook niet meenemen op vakantie. Met een fietsendrager is dat geen enkel probleem alleen wat zijn de regels als je naar het buitenland op vakantie gaat?

Er zijn per land verschillende regels al wijken de meeste niet veel af van de regels in Nederland. Met een uebler f24 daarmee ben je zeker en veilig onderweg en voldoe je in alle Europese vakantielanden aan de regels.

Regels Duitsland en België

Een fietsendrager moet in Duitsland en België verplicht een mist- en achteruitrijlamp hebben. Deze moet niet alleen aanwezig zijn, maar ook werken. Dat kan alleen met een 13-polige stekker en deze zit vanzelfsprekend op de beste fietsendrager die je op dit moment kunt kopen.

uebler f24 kopen

Regels in Frankrijk

Met een goede fietsendrager heb je in Frankrijk geen probleem, maar niet als je lange fietsen meeneemt op vakantie. Zodra de lading op de fietsendrager namelijk breder is dan 2,50 en meer dan 40 centimeter uitsteekt dien je de fietsendrager te voorzien van verlichting die ook naar voren schijnt. Met de uebler f24 heb je daar geen last van.

Regels in Italië

Fietsen mogen in Italië niet uitsteken in de breedte. Maak in Italië gebruik van een bord om de lading van je fietsendrager te markeren. Deze borden kun je tegelijkertijd met de uebler f24 kopen.

Let op het gewicht van de fietsen

De meeste fietsendragers zijn geschikt voor e-bikes, het is echter wel goed om te weten dat een e-bike door de accu zwaar is. Demonteer je accu dus altijd en leg deze achterin de auto. Dat voorkomt ook diefstal want zonder accu is een e-bike voor het dievengilde niet interessant.

Een ander veiligheidsaspect zijn fietstassen en kinderzitjes. Deze kun je beter niet op de fiets laten zitten. Door de rijwind kunnen deze accessoires los rammelen of zelfs scheuren. Dat is niet alleen erg zonde maar ook gevaarlijk voor medeweggebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *