Wil je rijinstructeur worden? Kies Jongepier!

Voor een baan met 99% baangarantie hoef je niet verder te zoeken. Rijinstructeur worden is dan de oplossing. Nu lijkt het in deze tijden van COVID-19 en alle bijkomende maatregelen haast onmogelijk om een opleiding tot rijinstructeur te volgen, maar niets is minder waar. Bij Jongepier kun je rijinstructeur worden door het volgen van online lessen. Natuurlijk moet ook het praktijkgedeelte niet vergeten worden, maar je begint toch bij de theorie. En die kun je nu dus online volgen. De online lessen starten op verschillende data, deze data staan online aangegeven. Ook de prijzen voor de opleiding staan er duidelijk bij.

Rijinstructeur worden is de droom van veel mensen

Het combineert namelijk verschillende disciplines. Je bent lekker onderweg en je hebt de hele dag contact met andere mensen. Dus ben jij een mensen-mens en zit je graag in de auto? Dan is rijinstructeur worden iets voor jou. Je leert, veelal jongeren, de weg op de weg en geeft ze lessen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Veel mensen zullen, ook als ze al jaren hun rijbewijs hebben, af en toe nog terugdenken aan de tijd dat ze hun lessen volgden. Bijvoorbeeld door een verkeerssituatie die ze bij jou hebben geoefend. Hoe tof is dat?

Zijn er ook nadelen aan het beroep van rijinstructeur?

Bijna niet! Je moet voor sommige leerlingen misschien wat stalen zenuwen en een sterke maag hebben, maar als jij goed les geeft, dan komt het met jouw leerlingen ook wel goed. Een rijinstructeur zit veel uren per dag op de weg en bijna altijd op de bijrijdersstoel. Maar toch is het anders dan wanneer je gewoon naast iemand anders in de auto zit. Je moet zo'n beetje ogen in je achterhoofd hebben en met je reflexen mag ook niets mis zijn. Jij moet immers, met de dubbele bediening in de auto, kunnen handelen als de leerling in een gevaarlijke situatie terechtkomt.

Ga je liever niet (meer) in loondienst?

Ook dan is rijinstructeur worden een goed idee. Je deelt zelf je lessen, uren en dagen in en zorgt dat je zelf met je leerlingen mee kunt als zij een rijexamen hebben. Door zelfstandig ondernemer te worden heb je nog meer vrijheid, maar natuurlijk ook meer verantwoordelijkheid. Je kunt dan niet terugvallen op je collega's. Maar misschien is het zelfstandig ondernemerschap in combinatie met rijinstructeur worden juist iets voor jou? Met de opleiding van Jongepier in je pocket ben je vrij om zelf rijschoolhouder te worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *