Hoeveel inch heeft een damesfiets?

Veel mensen zijn zich niet bewust van de fietsmaat die ze voor zichzelf moeten kopen. Als mensen voor de eerste keer een fiets willen kopen, vragen ze zich af welke fietsmaat bij hen past. Het antwoord is simpel, koop de fiets die bij uw lengte past.

28 inch fiets

Sommige deskundigen suggereren dat er geen speciaal ontworpen fiets voor vrouwen bestaat. Met andere woorden, mannen en vrouwen met dezelfde lengte kunnen dezelfde maat fiets gebruiken. Bijvoorbeeld, 28 inch fiets past voor zowel mannen als vrouwen boven 190 centimeter van de hoogte. Echter, 28 inch vrouwen fietsen zijn zeldzaam, omdat heel weinig vrouwen hebben een lengte van 190 centimeter en hoger.

Verschil in lichaamsstructuur en -omvang

Andere deskundigen zijn het er dan weer over eens dat er verschillende types en fietsmaten zijn voor vrouwen en mannen, als gevolg van het verschil in lichaamsstructuur en -omvang. Vrouwen hebben een kortere binnenbeenlengte dan mannen. Daarom hebben damesfietsen een kleiner frame en kortere bovenbuizen.

Of u nu een damesfiets of een uniseks fiets wilt kopen, het is belangrijk dat u een fiets koopt die bij uw lengte past. Anders kan een fiets die te klein of te groot voor u is rugpijn, kniepijn en moeilijkheden bij het fietsen veroorzaken. Fietsmaten die niet overeenkomen met uw lengte kunnen dus leiden tot gezondheidsproblemen en ernstige ongevallen.

Fietsmaten zijn verschillend

Om deze problemen te vermijden, is het dus uiterst belangrijk dat u een fiets koopt die overeenstemt met uw lengte. Het is ook opmerkelijk om niet alleen te vertrouwen op de maten omdat verschillende bedrijven verschillende standaardmaten kunnen hebben.

Fietsmaten zijn verschillend, afhankelijk van het type fiets, dat wil zeggen mountainbike, racefiets of stadsfiets. Er zijn bijvoorbeeld verschillende 28 inch damesfietsen. U kunt mountainbikes, racefietsen en stadsfietsen vinden in dezelfde maat met verschillende ontwerpen.

Damesfiets kopen

Als u een damesfiets wilt kopen, zoek dan naar fietsen met een kleiner frame, smaller stuur, vrouwelijke zadels, kortere remgrepen en kortere stuurpennen. Voor de rest kunt u elke fiets kopen die voor u comfortabel is om op te rijden. Probeer verschillende fietsen uit, zowel damesfietsen als uniseks fietsen, en besluit dan om een fiets te kopen die het beste bij u past.

Ook meisjes kunnen verschillende maten van fietsen hebben, afhankelijk van hun leeftijd, gewicht en lengte.

Fietsenwinkel in Amsterdam

De Fietsenwinkel Amsterdam heeft alle maten en soorten damesfietsen en meisjesfietsen. Met uw eigen huurfiets kunt u Amsterdam zelfstandig verkennen met uw keuze van te bezoeken plaatsen. Aarzel daarom niet om een huurfiets te gebruiken van Fietsenwinkel Amsterdam die u een betaalbare en gegarandeerde fiets van uw keuze zal leveren. 28 inch damesfietsen en alle maten meisjesfietsen zijn verkrijgbaar bij Fietsenwinkel Amsterdam.

Maak kennis met een mooi Nederlandse fietsmerk ‘Spirit’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *