Hoe kies jij een goede rijschool uit?

Wanneer je mag beginnen met autolessen dan wil je natuurlijk wel een goede rijschool hebben. Je hebt natuurlijk ontzettend veel aanbod als je bijvoorbeeld zoekt naar een rijschool in de buurt zoals een rijscholen Enschede. Dan is het wel fijn om te weten waar je naar kan kijken wanneer je een rijschool gaat uitkiezen. Wij zetten een paar tips voor jou op een rijtje. 

Welke rijschool moet ik kiezen?

Bij het kiezen van een rijschool heb je veel mogelijkheden. Wat is voor jou de beste autorijschool? Ga je voor een dikke lesauto? Voor de goedkoopste rijlessen? Of die instructeur waar je tijdens de proefles zo’n fijne klik mee had? Wees slim en kies vooral een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste. Dit helpt je om in één keer je rijbewijs te halen. Extra belangrijk, nu de wachttijden voor een herexamen lang zijn door corona.

Rijschool vergelijken

Vergelijk rijscholen met elkaar zodat je een rijschool vindt die bij jou past. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar het slagingspercentage van de rijschool. Een hoog slagingspercentage (boven de 50%) geeft aan dat veel mensen de eerste keer slagen voor hun rijexamen. Wil jij rijscholen vergelijken? Gebruik dan de Rijschoolzoeker. Daar vind je de slagingspercentages van alle rijscholen op een rijtje. Ook zie je daar hun contactgegevens en website voor meer informatie zoals welke soort lessen ze geven.

Wat is een goede rijschool?

  • Heeft een goed slagingspercentage. Gebruik de Rijschoolzoeker om erachter te komen wat het slagingspercentage van de rijschool is.
  • Werkt met een leskaart waarop je ziet hoe ver je bent met je opleiding.
  • Maakt duidelijke afspraken bij het uitvallen van een rijles, instructeur of lesauto.
  • Legt uit waarom het goed is om een tussentijdse toets te doen bij het CBR.
  • Laat je pas op examen gaan als je veilig en zelfstandig rijdt.
  • Laat jouw instructeur meerijden met de tussentijdse toets en het examen; zo kan hij je beter helpen met het vervolg.
  • Werkt met instructeurs die wettelijk het recht hebben om rijles te geven. Dat kun je zien aan de WRM-bevoegdheidspas.
  • Controleer of de naam van de rijschool dezelfde is als de naam op de lesauto én de naam waaronder de rijschool staat ingeschreven bij het CBR. Zo voorkom je verrassingen bij je examen, omdat dit door het CBR als eis wordt gesteld en wordt gecontroleerd.

Rijschool-prijzen vergelijken

Het is goed om de prijzen van rijscholen met elkaar te vergelijken. Bij de ene rijschool krijg je meer waar voor je geld dan bij de andere. Want je hebt natuurlijk een budget of bepaald bedrag gespaard. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *