Hoe kan je goedkope motorverzekeringen vergelijken?

Op het moment dat je een motor hebt gekocht of je huidige motorverzekering wilt oversluiten dan kan je een goedkope motorverzekering zoeken op een vergelijkingssite. Er zijn websites die gemakkelijk motorverzekeringen vergelijken mogelijk maken. Sommige van deze websites zijn onafhankelijk en andere zijn van tussenpersonen. Uiteraard kan je ook de premie berekenen op de website van de verzekeraar van de motorverzekering zelf. Het handige van een vergelijkingssite voor je motorverzekeringen is dat je gelijk een volledig overzicht krijgt van de mogelijkheden zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Je geeft aan wat je belangrijkste wensen zijn en dan komt er met een paar klikken op de knop een volledig overzicht uitrollen.

Hoe bereken je je motorverzekering?

Om te beginnen heb je het kenteken van je motor nodig en je postcode. Met alleen deze basisgegevens kan je al een behoorlijk volledig overzicht krijgen van de mogelijkheden. Daarnaast kan je nog kiezen uit welke dekking je wilt. Ieder voertuig in Nederland op de weg moet minimaal WA (wettelijk aansprakelijk) verzekerd zijn. Hiermee wordt alleen de schade aan de tegenpartij vergoedt als er iets gebeurt. Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden qua dekkingen. Je kan hierbij kiezen uit WA beperkt casco, WA volledig casco of WA volledig casco met een aanschaf- of taxatiewaarde dekking.

Welke dekking kies je uit voor je goedkope motorverzekering?

De keuze is geheel afhankelijk van het bouwjaar van je motor en de waarde ervan. Sommige oldtimers kunnen vaak nog behoorlijk wat geld waard zijn, zeker als ze gerestaureerd zijn. Ook is het mogelijk dat je motor een heel project is geweest en dan kan je ervoor kiezen om hem te laten taxeren en tegen deze waarde te verzekeren. Bij een WA beperkt casco dekking wordt natuurschade, diefstal, brand en stormschade ook meeverzekerd. Als je kiest voor een WA volledig casco dekking dan verzeker je daarnaast ook een aanrijding of valschade mee die ook door je eigen schuld kan zijn ontstaan. Bij een WA volledig casco dekking met een aanschaf- of taxatiewaarde dekking komt daarbovenop nog de aanschafwaarde of de taxatiewaarde die meeverzekerd wordt.

Motorverzekeringen vergelijken op het internet

Op een onafhankelijke vergelijkingswebsite kan je de beste premie vinden om je motor te verzekeren. Je kan vaak ook terecht voor vrijblijvend advies bij de klantenservice van deze websites. Ook kan je vaak ervoor kiezen om je motor zakelijk te verzekeren. Hiervoor moet je aanvinken dat je de motor exclusief BTW hebt gekocht en dan krijg je een overzicht te zien van de zakelijke motorverzekeringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *