Goede fietsenstallingen: van groot belang in het Nederlandse straatbeeld

Fietsparkeren

Er zijn maar weinig landen ter wereld die zich met Nederland kunnen meten als het gaat om fietsbereidheid. Nederlanders behoren tot de mensen die wereldwijd die het vaakst de fiets pakken voor een reis en die de meeste kilometers fietsend afleggen. Dat is een gebruik waar we trots op kunnen zijn én dat zo mogelijk nog meer gestimuleerd mag worden. Fietsen is immers niet schadelijk voor het milieu, het vermindert het fileprobleem en het is enorm goed voor de gezondheid. Het zou dan ook uitstekend zijn als her en der het probleem van fietsparkeren nog iets beter wordt aangepakt. Op sommige openbare plekken – denk aan treinstations, bushaltes en stadscentra – is het namelijk niet altijd eenvoudig een vrij plekje te vinden. De aanwezigheid van een geordende fietsenstalling van voldoende grootte is dan van essentieel belang.

De voordelen van een geordende fietsenstalling verklaard

Het is in het algemeen belang dat er op belangrijke openbare plekken genoeg fietsparkeerplaatsen zijn en dat deze goed geordend zijn, omdat:

In een goed georganiseerde fietsenstalling vind je je fiets naderhand veel makkelijker terug. 

Genoeg parkeergelegenheid voorkomt dat mensen hun fietsen niet kwijt kunnen en dus geneigd zijn de volgende keer van een ander vervoermiddel gebruik te maken.

Een geordende fietsenstalling is een uitstekend visitekaartje voor je organisatie als geheel.

Fietsparkeren

Enkellaags of dubbellaags?

Zoals je waarschijnlijk weet zijn er verschillende modellen fietsenstallingen op de markt. Ten eerste heb je de enkellaagse stallingen. Hierbij staan alle geparkeerde fietsen dus op de grond. Er zijn enkellaagse stallingen waarin enige variatie zit in hoogte, maar ook in diepte. Deze variatie zorgt dat de fietsen netjes geparkeerd kunnen worden en elkaar niet in de weg staan. Tenslotte bestaan er uiteraard ook dubbellaagse fietsenstallingen. Hierbij zou je dus in eenzelfde ruimte twee keer zo veel fietsen kwijt kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *