Eenvoudig doek aanbrengen

tourniquet sluiting

Wanneer je het zeil van je kap aan wilt brengen op de boot, moet dit natuurlijk wel stevig vastzitten. Een zeil of doek krijgt veel te verduren op bijvoorbeeld de zee, ook zout water kan een aanslag zijn op de sluiting. Met de juiste tourniquet sluiting, ben je er zeker van dat je altijd en overal ervan verzekerd bent dat het doet goed zit en blijft zitten. In de webshop van esails.nl vind je verschillende soorten sluitingen, maar ook verschillende materialen die je kunt gebruiken bij vele toepassingen. De sluitingen zijn onder te verdelen in twee soorten, de Prym en MH tourniquets. 

tourniquet sluiting

Merk en materialen

Afhankelijk van het merk is een tourniquet sluiting verkrijgbaar in meerdere soorten materialen, rvs, koper vernikkeld en koper. Koop je een onderdeel van Prym, let er dan goed op dat je het andere deel van van MH koopt. De onderdelen van de verschillende merken zijn namelijk niet bij elkaar te gebruiken. Op esails.nl vind je verschillende formaten van de sluiting, hierbij geldt niet hoe groter de sluiting is hoe steviger. Over het algemeen kun je zeggen dat ze allemaal dezelfde sterkte kunnen hebben. De maat is afhankelijk van de grootte van het doek wat je ermee vast wilt zetten.

Bevestigen van een tourniquet

Door een holpijp te gebruiken kun je een tourniquet sluiting bevestigen, hiermee sla je eerst een gat in het doek. Zorg ervoor dat dit het goede formaat is anders past het niet, verder heb je bij het monteren alleen een stempel nodig. Bij sommige merken hoef je alleen een lipje om te buigen, grote nadeel hiervan is dat deze zeer weinig kracht op kunnen vangen. Het lijkt aantrekkelijk omdat ze erg voordelig zijn, je komt er al snel achter dat het geen slimme zet is geweest. Een sluiting moet bepaalde krachten op kunnen vangen met een degelijke sluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *