Een gebruikte elektrische auto kopen

We leven in een tijd waarin we steeds milieubewuster worden. CO2 reductie speelt een belangrijke rol hierin. Dit kunnen we aanpakken door minder fossiele brandstoffen te gebruiken. We moeten van het aardgas af, en Nederland wil vanaf 2030 geen nieuwe auto`s met verbrandingsmotoren verkopen. Dit is al over 9 jaar. Op dit moment zijn er bijna 300.000 elektrische auto`s in Nederland, en dit aantal neemt in een snel tempo toe. Mede door dit grote aantal wordt een elektrische auto tweedehands kopen mogelijk. Hiermee wordt elektrisch autorijden voor iedereen toegankelijk.

Overgang naar elektrisch

We gaan langzaam over naar een nieuwe manier van vervoeren. Een manier met Minder CO2 uitstoot, en dus beter voor het milieu. Een elektrische auto stoot 40% minder CO2 uit dan een benzine- of dieselauto. Wanneer je op groenestroom rijd, is dit natuulijk nog veel lager. Bij de overgang naar duurzaam energiegebruik, is een elektrische auto een belangrijke schakel. Wanneer het hard waait, wordt er meer energie geproduceerd, dat geldt ook voor de zonne-energie. Deze energie kunnen we dan weer opslaan in de accu`s van elektrische auto`s.

Prijzen

Elektrische auto`s zijn relatief duurder in de aanschaf, maar wel goedkoper in het gebruik. Zeker wanneer je zelf je energie opwekt. Wanneer je een elektrische auto tweedehands koopt, bespaar je al op de aanschaf kosten. Het laden van een accu is vele malen goedkoper dan het tanken van brandstof, en ook hebben deze auto`s minder onderhoud nodig. Prijzen van tweedehands elektrische auto`s worden ook steeds gunstiger doordat het aanbod steeds groter wordt.

Toekomst is nu

Elektrische auto`s waren altijd voor de toekomst. Maar op dit moment zitten we in de toekomst, en is het kopen van een elektrische auto tweedehands een zeer goede investering waar u geld mee bespaart, en het milieu minder mee vervuild.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *