De voordelen van een glascoating

glascoating

glascoating

Als het om je auto gaat, wil je doen wat je kunt om hem tegen de elementen van de natuur te beschermen. Dat betekent dat je, om het lakwerk en de afwerking van je auto niet te laten verpesten door krassen en roest, moet investeren in een glascoating. Glascoatings zijn speciaal voor auto’s en hun gebruik ontworpen: ze beschermen het lakwerk tegen de UV-stralen van de zon, ze stoten ook water af zodat vuil of modder niet blijft zitten en maskeren kleine krasjes.

Wat is een glascoating en hoe werkt het

Een glascoating is een beschermende laag die er als glas uitziet op het oppervlak van de lak van je auto. Het beschermt de lak tegen UV stralen, die verbleking veroorzaken.

Om de glascoating op je auto te laten aanbrengen, breng je hem meestal naar een professionele detailer. Die gebruikt een speciaal soort spuitpistool dat de coating zo gelijkmatig mogelijk over het oppervlak van je auto spuit. Dat gebeurt in één of twee lagen, afhankelijk van hoeveel dekking je wilt. De eerste laag gaat er heel dun op en de tweede gaat er wat dikker op voor een betere bescherming.

De eerste laag moet over alle krassen, schilfers, of andere oneffenheden in het lakwerk gaan, zodat ze door de glascoating gecamoufleerd worden voordat het droogt. Zo niet, dan zullen die oneffenheden er later nog steeds onder zichtbaar zijn.

Waarom je zou moeten investeren in een glascoating voor je auto

Je moet investeren in een glascoating voor je auto want, als dat nog niet duidelijk is uit wat tot nu toe besproken is, beschermen ze de lak tegen UV stralen. Dit is vooral belangrijk als je ergens woont met een meer extreem klimaat – misschien is het erg heet waar je woont. Glascoatings kunnen je ook geld besparen op autowasbeurten omdat ze je auto beschermen tegen vuil en modder dat eraan blijft kleven

Het mooiste van het laten aanbrengen van een glascoating op je auto is dat je auto er echt door opvalt! Niet alleen geeft het die gloednieuwe glans, maar de glascoating laat ook alle krassen, spaanders of andere onvolkomenheden verdwijnen, waardoor je auto er weer als nieuw uitziet! Dit is ook gunstig voor eventuele verkoop.


Dus staat je auto veel in de zon, of zitten er krassen op je auto die gecamoufleerd moeten worden, dan kan investeren in een Glas Coatings voor Auto’s de beste handelwijze zijn. Om meer te weten te komen over hoe deze coating werkt en hoeveel het mogelijk kost, ga je naar leducdetailstyling.nl, waar professionals klaar staan om jou te helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *