De juiste keuze maken van Seat velgen

Om nieuwe Seat velgen aan te schaffen, heb je een ruime keuze. Het spreekt voor zich dat het uiterlijk van een velg vooral doorslaggevend is bij de keuze. Zo zal je bij de aankoop van een velg een onderscheid moeten maken tussen een lichtmetalen of metalen velg. Lichtmetalen velgen zijn veel lichter van uitvoering en zijn minder gevoelig voor eventuele corrosie die plaatsvindt. Vrij vertaald betekent dit dat de velgen een langer leven zijn beschoren. Een ander voordeel bij een lichtmetalen Seat velg is dat de rijeigenschap beter is. Last but not least oogt het uiterlijk van een lichtmetalen velg veel fraaier dan een metalen Seat velg. Een nadeel is wel dat de prijs van een lichtmetalen Seat velg gevoelig hoger ligt.

De J waarde van Seat velgen

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt of je een metalen of lichtmetalen velg wil, is het belangrijk dat je het soort velg onder het vergrootglas gaat houden. Een belangrijk gegeven hierin is de zogenaamde J-waarde die op Seat velgen staat aangeduid. Die wijst aan of de velgrand geschikt is voor je wielen en wagenmodel. Het cijfer dat voor de J staat geeft de breedte in inches aan. Een andere waarde waar je rekening mee moet houden is de zogeheten ET waarde. Dit is de afstand van het contactpunt met de naaf waar het wiel wordt aan geplaatst en het middelpunt van Seat velgen.

Het naadloos aansluiten op de wielen

Seat velgen moeten uiteraard naadloos kunnen aansluiten op de wielen maar ook op het automodel. Concreet houdt dat in dat de naafbreedte van de velgen even groot moeten zijn dan de naafbreedte van de naaf van de auto. Hou goed voor ogen dat alle velgen uitstekend vastzitten en dat ze op een perfecte manier in de wielbouten worden gehangen. In het andere geval zou een onveilige rijomstandigheid kunnen ontstaan wat is af te raden. De prijzen van Seat velgen hangen af welk budget je er aan wil uitbesteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *