De groeiende populariteit van auto leasen

Private auto leasen boomt de jongste jaren en groeit gestaag. Om je een idee te geven. In 2020 reden maar liefst 214.000 Nederlandse autobestuurders in een private lease auto rond. In vergelijking met het jaar daarvoor steeg deze vorm van auto leasen met 14 procent. Auto leasen is in bepaalde gevallen voordeliger dan een auto kopen. Wanneer je bij de aankoop van een auto geld moet lenen, ben je vaker beter af om een private auto lease af te sluiten. Hou wel één ding in het achterhoofd. Als je vroegtijdig het contract wil opzeggen, kan dit wel een duur grapje worden. Overweeg eerst op voorhand of auto leasen past in je kraam en het financieel haalbaar is.

 De voordelen van auto leasen

Privaat auto leasen biedt heel wat voordelen. Je weet precies hoeveel je maandelijks kwijt bent voor je autokosten. Op dat gebied heb je geen gedoe aan je oren. Denk maar onvoorziene onderhoudskosten in een garage of bij verkoop van je vierwieler. De belangrijkste reden waarom zoveel mensen overschakelen naar auto leasen is dat je geen spaargeld meer opzij moet leggen om met een nieuwe auto te rijden. Ook het financieel plaatje is heel aantrekkelijk. Privaat auto leasen is in bepaalde omstandigheden een stuk goedkoper dan een wagen kopen met eigen gespaard geld.

 Rekening houden met het aantal kilometers

De zogenaamde kilometerbundels starten vaak voor het auto leasen bij 10.000 kilometer per jaar. Wie meer kilometers aflegt dan contractueel overeengekomen, moet aan het einde van het jaar bijbetalen. In de leasewereld wordt dit ook wel ‘meerkilometers’ geheten. Voor alle duidelijkheid. Als je minder kilometers rijdt dan op voorhand afgesproken, krijg je geen vergoeding terug bij de meeste lease ondernemingen. Bij een beperkt aantal leasemaatschappijen wordt ook een bepaalde leeftijd vooropgesteld. Zo moet de bestuurder minimum tussen de 21 en 24 jaar zijn. Maar ook de leeftijdsgrens naar boven is in vele gevallen gelimiteerd. Sommige lease maatschappijen werken niet meer met autobestuurders die ouder zijn dan 75 of 80 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *