Caravan verkoop: hoe doe je dat het beste?

Een caravan verkoop is niet zo moeilijk te organiseren. Weet je echter niet zo goed hoe je hieraan moet beginnen, dan volgen hier enkele hints die je op weg helpen bij een caravan verkoop. Twee basispijlers moet je in de gaten houden. Ten eerste zal je meteen tot actie moeten overgaan en de caravan die je van de hand wil gaan doen grondig beginnen schoon te maken. Een van de eerste dingen die je best plant is het verwijderen van persoonlijke spullen die nog in de caravan liggen. Ten tweede zal je moeten kijken of je caravan links of rechts kleine mankementen vertoont. Als dit het geval is, zal je de nodige reparaties moeten uitvoeren. Denk aan de verlichting of lichten.

De papieren controleren bij een caravan verkoop

Net zoals je een auto verkoop doet, zal je bij een caravan verkoop eveneens de nodige papieren in je bezit moeten hebben. In het andere geval kan immers de verkoop en deal met de potentiële koper niet kunnen doorgaan. Kijk na of je het volledige papieren kentekenbewijs in je bezit hebt of de kentekencard met de tenaamstellingscode. Wanneer je de tenaamstellingscode niet meer terugvindt of zelfs kwijt bent, zit er niets anders op dan een nieuwe code aan te vragen. Zonder dat bewijs kan een caravan verkoop niet doorgaan.

Zelf de caravan verkopen

Als je er niet tegen opziet om zelf een caravan verkoop op touw te zetten en de nodige tijd ervoor wil uittrekken. Dan heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Op de eerste plaats kan je je vrienden- of kennissenkring aanspreken. Misschien is er iemand geïnteresseerd uit je directe omgeving en is de caravan verkoop meteen geregeld. Een andere mogelijkheid is een online marktplaats waar je je caravan aanbiedt. Zorg wel dat je over voldoende goede foto’s beschikt. Heel veel caravans worden immers op het zicht gekocht. Een kleine tip. De zoektocht naar tweedehands campers of caravan is sinds de corona epidemie explosief gestegen. De kans is immers heel groot dat je heel snel een belangstellende koper gaat vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *